Spela direkt i webbläsaren

Online Game_317350052

I sina tidigare dagar var det få spel som faktiskt kunde spelas på en webbplats man besökte. Vad man kunde hitta var väldigt grafiskt simpla versioner av brädspel som schack, dam, backgammon och liknande. Men idag har vi både tack vare kraftiga datorer och snabba uppkoppling möjligheten att spela en hel del spel direkt i webbläsaren.

Utbudet av spel är praktiskt taget lika varierat som spelen man annars kan köpa till datorn idag. Sajter som kongregate.com och newgrounds.com har länge varit platser spel från alla möjliga typer av genrer har lagts upp. Den stora saken med just dessa sajter och andra liknande är att alla har chansen att skapa ett spel och få upp det på sajten. De är med andra ord perfekta ställen för aspirerande spelskapare att börja med.

Andra sajter som videoslots.com har dock valt en mer specifik inriktning och satsat på ett segment av spelvärlden. I just detta fall handlar det om casinospel, både gratisversioner och de man kan spela för riktiga pengar. Utbudet av spel inom denna kategori är riktigt enormt, men stor fokus ligger just på spelautomater. Detta är spelen där man drar igång ett par olika ”hjul” med symboler på och hoppas att man får så många som möjligt matchade.

Ett annat exempel på en sajt som valt en mer specifik inriktning är betapet.se som är en onlineversion av det klassiska ordspelet Alfapet. Detta spel bygger ju i sin tur på det engelska spelet Scrabble. Reglerna är på många sätt likadan, men det finns dock små skillnader. På denna sajt spelar man dock aldrig mot datorn utan alltid mot andra spelare. Numera är det dock betydligt fler spelare som använder sig av mobilappen för att spela men sajten är fortfarande där och den används än idag.